youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
24.11.2021

Viktořík tentokrát zachraňoval až třetí rezervu Sršňů

Posílený celek třetí zálohy mužů „D“ v domácím prostředí chtěl šesti body potvrdit své příslušenství k čelu tabulky. První utkání nasvědčovalo tomu, že by se to mohlo povést, když Fencers Havířov byl spíše statickým soupeřem. To rozhodně ale neplatilo o druhé záloze Bílovce, kde mladí kluci roztočili takový kolotoč, že Valaši byli v polovině zápasu na ručník. Zápas nakonec dokázali hlavně zásluhou dvojice Plandor – Viktořík srovnat, ale je třeba ocenit výkon mladíků z Bílovce, kteří dokonale domácí Sršně zaskočili.

VS. 6:0
1. FBK Sršni Rožnov p/R D   Fencers Havířov (1:0, 2:0, 3:0)

Rožnovský "D" tým mužů šel do domácích utkání mírně posílen o dva hráče "A" týmu, kdy jeden z nich měl za víkend za sebou už tři utkání, ten druhý však byl čerstvý a byl rád za zápasovou praxi při absenci v posledních utkáních "A" týmu. Soupeř Rožnovanů z Havířova začal s velkým respektem, a tak Sršni ani nepotřebovali nijak zvlášť vymýšlet a dostávali se poměrně pohodově do obranného pásma slezského celku. Co však Valachy trápilo, tak to bylo zakončení, neboť dokázali zejména v prvních deseti minutách spálit co se dalo. Drobnou útěchou tak byla jediná vstřelená branka z hole juniora Plandora v úvodní části. Na tuto branku v úvodních pěti minutách druhé části navázala výše popisovaná posila Rožnovanů, Josef Viktořík a opětovně přiložil polínko ve skóre Plandor. Až v těchto chvílích utkáních se k prvním zákrokům dostal i juniorský gólman Sršňů, Martin Sklář. Mimochodem za celé utkání si jen šestkrát sáhl na míček a z vlastní sítě jej nemusel lovit ani jednou. Do konce druhé části Valaši skórovat již nedokázali. Za dvě třetiny vstřelili tři branky a tento počet branek se jim podařilo zopakovat i za celou třetí třetinu. Dvakrát přispěl velmi aktivní Plandor a jednu branku přidal z obrany Radek Štekl. Valaši tak poměrně lehce si se svým soupeřem poradili a udrželi společně se Sklářem v brance čisté konto i po závěrečném hvizdu.

 

V utkání proti Fencers Havířov bylo většina buly vítězná pro Rožnov

VS. 5:5
FBC Spartak Bílovec C   1. FBK Sršni Rožnov p/R D (3:1, 2:0, 0:4)

V tempu pohodového prvního utkání dne započali Sršni i utkání druhé, ale prakticky jen první útočná trojka byla schopna akceptovat vyšší tempo zápasu ze strany Bílovce. Hostující mladí kluci velmi brzy vsítili Rožnovanům úvodní branku a přestože Viktořík srovnal, byly tu další a další šance, které si soupeř Rožnovanů vytvářel. Sklář v brance si nemohl stěžovat na nedostatek práce. A Valaši jakoby se nedokázali vzpamatovat. To už prohrávali o dvě branky a ani ve zbytku úvodní části to nevypadalo na nějaký zvrat Sršňů v utkání. V první přestávce došlo k uklidnění domácího celku trenérem a apelování na věci, které by měly v utkání fungovat. No, nedá se říct, že by se to nějak povedlo aplikovat v zápase. V páté minutě druhé části to už bylo o čtyři branky a až v té chvíli začali Valaši konečně více hrát podle představ hrajícího trenéra a vedoucího. Pokud hráli dobře mladí hráči soupeře, tak i brankář měl svůj den. Výsledkem byl konec druhé třetiny a stále čtyřbrankové manko, a to nepomohly ani tři přesilové hry, které Rožnované hráli. Je třeba poznamenat, že soupeř si ze čtyř přesilovek pomohl dvěma góly a ukázal Sršňům, jak s těmito výhodami si počínat. Třetí část už byla poměrně lepší ze strany Rožnova, ale nelze říct, že to bylo jejich zlepšeným výkonem. Spíše hráči Bílovce se malinko zalekli vítězství a částečně je také opustilo štěstí. V polovině třetiny to bylo už jen o jedinou branku a v nasazeném tempu to vypadalo, že Sršni utkání otočí. Ve zbytku zápasu vytěžili pouze jen srovnání, a to mohli být rádi, že neinkasovali z nejednoho protiútoku branku ve své síti. Děkovat můžou především Sklářovi v brance, který byl koncentrovaný celý zápas a neudělal výraznou chybu... dá se říct, že co viděl, to chytil a k tomu ještě něco navíc.

 

Ve druhém utkání byly během přestávky na lavičce vzrušené diskuze, jak si poradit s mladíky z Bílovce

Do utkání zasáhl jako hráč i sekretář rožnovského celku, Zbyněk Macura a byl velmi překvapen zejména výkonem hráčů druhé zálohy Bílovce: „Po delší době jsem měl možnost si aktivně zahrát v utkání a tempo toho s Havířovem mi vyhovovalo, žádná divočina. Jako tým jsme měli zápas celou dobu pod kontrolou a splnili vše, co jsme potřebovali. Snad jen vyšší rozdíl ve skóre by nebyl špatný. Ve druhém zápase jsem očekával lepšího soupeře než v tom prvním, ale mladí kluci z Bílovce mě velmi mile překvapili. Myslím, že se jim zápas velmi povedl a když v úvodu na co sáhli, to jim vyšlo (a většinou v naší síti), tak jim to ještě dodávalo energii. Ani si nemyslím, že jsme to utkání dokázali nakonec zremizovat vlastními schopnostmi. Spíše se mlaďoši soupeře mírně začali obávat o výsledek a podvědomě bránit a nám to usnadnilo jinak jejich nepříjemnou hru v našem obranném pásmu. Celkově musím za oba zápasy vyzdvihnout juniorského gólmana Skláře, který inkasoval jen branky, které buďto vůbec neviděl, nebo jsme je do branky tečovali my hráči. Vynikající zákroky si udržel i na závěrečné minuty, kdy už to bylo za remízového stavu a Bílovec mohl strhnout vítězství na svou stranu. Celkově to hodnotím za šťastnou remízu z naší strany. Musíme být v dalších zápasech lepší.

Sice tam už není ta rychlost, zpracování a vůbec vše jako dříve, ale v „D“ týmu ještě i sekretář klubu najde herní uplatnění

Soutěž bude pokračovat za tři týdny v Malých Hošticích, kam si Sršni pojedou pro dvě vítězství. Jinak ani nemůžou uvažovat proti soupeřům, které mají pod sebou v tabulce. Oba již v sezóně porazili a můžou plně věřit, že se jim to podaří znovu. Ať už tým SK ANAKONDA, nebo opavské Bruises zatím v sezóně nestačí tempu lepších týmů v soutěži, ale není radno je ani podcenit. Vše bude také záležet na týmu a sestavě, která do Malých Hoštic vyrazí z Rožnova, vláda v rámci pandemie přitvrzuje a bude zajímavé vědět, zda v „D“ týmu zůstane dostatek hráčů, kteří budou mít právo vůbec do utkání nastoupit.

Sestava Sršňů, která reprezentovala v domácích utkáních

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista