youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
25.04.2024

V Ostravě to elévům po úvodní výhře šlo s výkonností sestupně

Tak trošku turnaj „naruby“ mají za sebou elévové v Ostravě. Pokud v sezóně mívali pomalejší start a výborný závěr, tak tady měli naopak výborný start, ale pak postupně vadli a vadli. Alespoň tedy co se výsledků týče, protože po výhře přišla remíza a dvě prohry výraznějším rozdílem. Přesto si celý turnaj všichni zúčastnění velmi užili a přijeli domů opět plní dojmů.

Ondra Kesler prožíval horké chvilky na střídačce. Sám do utkání zasáhnout pro nemoc nemohl, nicméně chtěl pomoc aspoň radou spoluhráčům.

VS. 8:5
1.FBK Sršni Rožnov p/R   1.MVIL Ostrava

První zápas přinesl příjemné překvapení, kdy řádně zahřáté družstvo Sršňů nastoupilo proti soupeřům z týmu 1.MVIL Ostrava. Pravidelní čtenáři jistě vědí, že první zápasy turnajů, bývají pro rožnovské elévy dosti kritické. Ale tentokrát tomu tak nebylo, mladí Rožnováci drželi otěže zápasu ve svých rukách po oba poločasy. Nakonec se sice soupeři podařilo díky drobné nekoncentrovanosti na konci zápasu výsledek mírně korigovat ze strany soupeře, to ovšem nezměnilo celkově dobrý dojem z utkání.

VS. 10:10
Z.F.K. Petrovice   1.FBK Sršni Rožnov p/R

Ani druhý zápas proti Petrovicím se nevyvíjel vůbec špatně. Hrál se pěkný vyrovnaný zápas, kdy si oba týmy vytvářely zajímavé šance. Bohužel Rožnovským lehce zvlhnul střelný prach a tak se i přes závěrečný nápor, který by se ovšem dal ze strany Sršňů dal spíše popsat jako festival neproměněných šancí, rozešly oba týmy s remízou – kulatou 10:10.

Tomáš Konvičný to v soubojích neměl jednoduché, ale přesto se dokázal prosadit.

VS. 35:4
1. SC TEMPISH Vítkovice Aligátor   1.FBK Sršni Rožnov p/R

To co se na konci druhého zápasu začalo projevovat jako nepřesnosti ve střelbě, se ve třetím zápase projevilo naplno. Byl to totální nedostatek fyzických sil u většiny hráčů. Soupeř si na hřišti dělal co chtěl o čemž hovoří i výsledek.

VS. 6:21
1.FBK Sršni Rožnov p/R   FBC Intevo Třinec

Ve čtvrtém a tedy posledním zápase turnaje, chtěli mladí Sršni odčinit vysokou prohru z předchozího zápasu. Trenérský tým se pokusil o nabuzení hráčů povoleným dopingem – cukrem. Výsledek se dostavil jen částečně, herně byl zápas daleko lepší nicméně se to úplně nepromítlo na celkovém skóre. Soupeř měl i v tomto utkání více sil a několik velmi agilních hráčů, včetně několika velmi šikovných zástupkyň něžného pohlaví, které, nutno uznat, produkovaly velice vyspělý styl florbalu na svou kategorii.

Nebylo vždy jednoduché z obrany přesně rozehrát, o tom by mohl vyprávět Matyáš Doubek

Zápasy elévů okomentoval hlavní „kauč“ Michal Konvičný, jehož potěšila úvodní výhra na turnaji, ale zároveň se utvrdil, že je třeba pracovat usilovněji na fyzické kondici: „Výsledek turnaje byl tedy tak napůl. Elévové dokázali prolomit prokletí prvních zápasů, což je super. Je poznat, že když se po ránu pořádně rozcvičí, tak dokážou divy i v prvním zápase. Dlouhodobou bolístkou je nevalná fyzická kondice některých hráčů. Po dvou odehraných zápasech už někteří sotva pletou nohama. Do tréninků jsem již dříve zařadili prvky, které by měly fyzickou kondici zlepšovat, bohužel někteří stále nepochopili, že pravidelná účast a tréninková kázeň jsou nezbytné. Samozřejmě lze vše doplnit i mimoflorbalovými sportovními aktivitami. Poslední turnaj letošní sezóny nás čeká v Kopřivnici. Tak se těšíme, že se opět potkáme v plné sestavě a vyladíme formu na blížící se Ostravské hry.

Elévy čeká poslední turnaj v nedaleké Kopřivnici první víkend v květnu a jak už poznamenal trenér Michal Konvičný ve svém dojmu z posledního turnaje, bude se jednat o ostrou přípravu před blížícími se Ostravskými hrami. Ty už si našly silné zastoupení v kalendáři mimosezónních mládežnických florbalových turnajů a rožnovský klub na ně vyšly více kategorií. Pokud se však vrátíme k turnaji v Kopřivnici, tak kromě domácích potkají elévové ještě Salibandy Ostravy, Hlučín a Krnov. Slušelo by se se sezónou rozloučit s cinknutím nějakého toho medailového kovu, tak si přejme, ať Hornets vyrazí na turnaj v kompletní sestavě, mají dobrou formu a pak už jen můžou vyrazit s nadšením úspěchu vstříc.

Sestava Sršňů na turnaji elévů.

Sršně na turnaji v řadách mladších žáků reprezentovali:

Brankář: #1 …
Hráči: #2 … 
Realizační tým: Michal Konvičný a asistenti

Oba brankáři v utkání byli oporami.

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista