youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
22.04.2024

Starší žáci uzavřeli náročnou sezónu v nedaleké Kopřivnici

Sezónu, ve které sbírali Sršni jen porážky, uzavřeli Rožnované v Kopřivnici. Nejvyšší soutěž starších žáků pro ně letos byla velkým soustem, ale nasbírali velké množství zkušeností, které jistě v následujících sezónách budou prodávat v soutěžích, kde budou startovat.

Pohled z brankářského prostoru starších žáků

VS. 14:2
FBC Intevo Třinec   1.FBK Sršni Rožnov p/R (5:1, 3:1, 6:0)

V předposledním utkání sezóny čekal na rožnovské starší žáky soupeř, který v lize sbíral hlavně výhry. Očekával se tedy jednoznačný souboj od prvních minut, ale hned po sto vteřinách prostřelil Štrbík vše, co mu stálo v cestě a Rožnov vedl. O malou chvíli později přišlo první vyloučení za seknutí do třinecké hole a Intevo početní výhodou nepohrdlo a vyrovnalo. Důležitý moment přišel v závěru třetiny, když za pouhých šestnáct vteřin domácí třikrát překonali Sklenáře. V průběhu zápasu poté Slezané navyšovali vedení. Druhý zářez do zápisu ze strany Sršňů ještě přidal opět Štrbík po asistenci od Prstka.

 

Z Tondy a Jirky v Rožnově rostou určitě zajímaví hráči pro vyšší kategorie

VS. 9:4
1.MVIL Ostrava   1.FBK Sršni Rožnov p/R (5:1, 2:2, 2:1)

Ostravě uniklo přeřazení do topu soutěže jen o tři body, a od té doby sbírali Ostravané především výhry. Hornets věděli, že pokud nechtějí v posledním klání sezóny zcela propadnout musí zlepšit svůj individuální výkon a pomoc i spoluhráčům. Hned po dvaceti vteřinách hry zakončil Székely úspěšně útok Valachů střelou pod brankáře domácích. Vedení netrvalo ale dlouho a Holek vyrovnal. Bránit tohoto kanonýra bylo pro mladé Rožnovany velkou výzvou, protože tento hráč uzavřel letošní sezónu se 151 kanadskými body. Tým z Krásného Pole dokázal zbytek třetiny ovládnout a do přestávky se odcházelo za čtyřbrankového vedení Slezanů. Od té doby už to MVIL neměl tak lehké. Další třetina se odehrála vyrovnaně 2:2. Za Rožnov se prosadili spíše výjimeční střelci Cabák s Dopaterem. I třetí část vypadala dlouho na remízu, ale nakonec ji šest vteřin před koncem dokázal soupeř překlopit na svou stranu.

 

Sestava Sršňů na závěrečném turnaji v Kopřivnici

Komentář trenéra Sršňů, Daniela Slováka, zhodnotil sezónu z více úhlů: „Tahle sezóna byla opravdu těžká jak pro mě, tak pro hráče, případně pro rodiče. Byl to pro všechny velký tlak, kterému jsem já osobně nechtěl podlehnout. Musely se řešit věci se kterými jsem se dříve nesetkal a zpětně se na to můžu dívat, že to byl velký nekomfort, který mi ale dodal další zkušenosti, které by jinak přijít nemohly. Výsledkově to jasně vypadá na krach, ale to bylo jasné už od prvního turnaje, kdy jsme dostali přes čtyřicet gólů. Na sezónu se je třeba dívat z více úhlů. Jsem strašně rád, že i přes ty výsledky nebyl nikdy problém s nedostatkem hráčů a místy jsme měli spíše i problém s pořádáním výjezdu pro velký počet hráčů. Taky je třeba zmínit, že každý hráč dostal dostatek herního prostoru a neleštil lavičku. Kolikrát to byla spíše práce na morálu, protože prostě s takovým výsledkovým tlakem to mají všichni těžké. Určitě bych chtěl poděkovat rodičům, kteří mi dokázali spoustukrát pomoc hlavně s výjezdy a mohli jsem se taky poznat více a kolikrát jsem se pozastavil a řekl si wow, to jsou lidé na správném místě. Děkuji klukům za to, že fungovali, šli si pro lepší i horší okamžiky a se vším dokázali pracovat. Doufám v lepší zítřky a věřím v lepší sezóny, a že pořád kluci porostou jak florbalově, tak i lidsky.

Velkou oporou Sršňů v sezóně byl Jarda Sklenář, který čelil asi největšímu počtu střel ze všech týmů v soutěži

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista