youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
23.04.2024

Legendy v domácí Hornet’s aréně potvrdily nedobytnost domácí tvrze

Pokud někdo kalkuloval před turnajem, tak za jistých okolností mohli Sršni poskočit na bramborovou pozici po skončení soutěže. Tomu se však nestalo, neboť jednak se svým sokem z Frenštátu nakonec v utkání remizoval a ten také v druhém utkání zvítězil, tak ani vítězství Sršňů by na posun nestačilo. Rožnované tak sezónu uzavřeli pátým místem v soutěži, vítězným utkání proti Hlučínu a příjemným posezením v nedaleké hospůdce „U Muryho“. 

V Legendách už je řada starších hráčů, kteří musí být vzhledem k civilním zaměstnáním i opatrnější při náchylnosti zranění

VS. 3:3
1.FBK Sršni Rožnov p/R Legendy C   FBC TJ Sokol Frenštát p.R. (1:1, 1:1, 1:1)

Florbalové derby začal lépe soupeř, který v drtivém tlaku nepustil Rožnov ze svého obranného pásma. Sršni naštěstí úvodní pětiminutovku hrůzy přežili a dokonce otevřeli skóre utkání, útočné duo Krhut – Viktořík opět zaúřadovalo. Frenštát ale srovnal krok, když využil nabídnutou přesilovou hru. Smírné skóre po první části neodpovídalo předvedené hře, Rožnov totiž zahodil nesčetné množství vyložených šancí. Ve druhé třetině padla taktéž jedna branka na každé straně, za Rožnov si role nahrávače a střelce vyměnili Viktořík s Krhutem, a do posledního dějství tak bylo vše otevřené. Rožnov stáhl sestavu na dvě útočné formace a to přineslo ovoce v podobě dalšího gólu Viktoříka, tato střela se stala jeho jubilejním tisícím kanadským bodem v kariéře, gratulujeme. Ambiciózní Frenštát ale nemohl být s výsledkem spokojen, a tak zariskoval odvoláním brankáře. To se ukázalo jako dobrý tah, protože dvě minuty před koncem zápasu srovnal.

 

Joska Viktořík načal svou druhou tisícovku kanadských bodů… gratulujeme

VS. 3:6
FBC Hlučín   1.FBK Sršni Rožnov p/R Legendy C (0:3, 1:2, 2:1)

Zápas s Hlučínem měl papírového favorita – domácí Rožnov. Ten předpoklady potvrdil hned v úvodu zápasu, v první minutě se trefil Plesník a v následujícím střídání přidal druhou branku Viktořík. Když pak tři vteřiny před první sirénou navýšil Rebroš na tříbrankové vedení, zdálo se být o osudu tohoto utkání rozhodnuto. Úvod druhé třetin vyšel lépe Hlučínu, po chybě v obraně snížil, ale rychlé dvě branky z holí Plesníka a Krhuta dodaly opět Rožnovu klid a pohodu na střídačce. V posledním dějství se soupeř dvěma slepenými góly pokusil zdramatizovat utkání, ale vítěznou tečku za zápasem a celou sezónou udělal Hýnar.

 

Sezónu Sršni uzavřeli utkáním proti Hlučínu

Komentář vedoucího týmu Legend, Dalibora Plesníka, který je rád, že v týmu vládne pohoda: „Poslední zápasy sezóny jsme si na domácí palubovce řádně užili, snad poprvé jsme byli schopni složit tři útoky a na fyzických silách to bylo znát. Kdyby se proměnila aspoň každá desátá tutovka, mohlo zůstat všech šest bodů v Rožnově. Celkově mám z letošní sezóny smíšené pocity. Začal bych negativně tristní tréninkovou docházkou a nestabilní sestavou, což se odrazilo v zápasové nesehranosti. Další slabinou je až nepochopitelné neproměňování šancí, hráči s dlouholetými zkušenostmi by měli být v zakončení nekompromisní. Co ale naopak mohu vyzdvihnout, je super parta bez jakýchkoliv intrik, táhneme za jeden provaz a když pominu faktor Viktořík/Krhut, tak herně předvádíme myslím kvalitní výkony. Nicméně na týmy plné mladých divokých hráčů už náš profesorský florbal bohužel nestačí. Dvacet let v mužských soutěžích mi zatím nestačilo, už teď se těším na další sezónu a hlavně na spoustu florbalových zážitků s dobrými lidmi v týmu.

Rožnovská parta Legend konečně v širším složení, jak se hráči postupně během sezónu v týmu ukazovali

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista