youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
17.03.2024

Národní ligo… sbohem a šáteček…

Osmnáctou prohrou v řadě zakončili Sršni letošní sezónu a pachuť z ní bude ještě nějakou dobu přetrvávat. V dnešním utkání určitě nebyli horším týmem, naopak, téměř všechny herní činnosti zvládli lépe než jejich rivalové z Opavy, ale Rožnované selhali zejména v zakončení. Moc dobře věděli, že na nich leží balvan zodpovědnosti vrátit se do série a věděli, že už nemůžou ani jednou klopýtnout. A i tento fakt jim možná svazoval ruce, když neproměňovali ani ty největší šance v rozhodujících chvílích a de facto z gólmana hostí udělali hráče utkání. 

V domácím zápase naskočil do sestavy i Josef Viktořík, který během sezóny spíše preferoval účast v druhém záložním týmu Rožnovanů

16. 03. 2024, 17:30, SH SŠIEŘ Rožnov p. R.

4
Sestava 1. FBK Sršni Rožnov pod Radhoštěm:
Škrobák Jiří(G), Obšivač Marek(G), Slovák Daniel, Knebl Tomáš, Eichner Dominik, Barabáš Stanislav, Burýšek Adam, Kittel Petr, Zimmer Denis, Kratochvíl Lukáš, Polášek Marek, Barabáš Pavel(C), Burýšek Petr, Lípový Marek, Prašivka Daniel, Viktořík Josef, Najvar Martin
 
5
Sestava S.K. P.E.M.A. Opava:
Beil Tadeáš(G), Bezděk Kryštof(G), Balnar Karel, Gebauer Daniel, Boželník Karel, Zwinger David, Klečka Marek(C), Stejskal Petr, Kuběna Jáchym, Hronek Jakub, Krušberský Matěj, Kocur Filip, Šebesta Jiří, Pavelek Petr, Rabinský Jan
 

po částech: 2:1, 1:3, 1:1

branky (asistence) 1. FBK Sršni Rožnov pod Radhoštěm:
9.Barabáš(Slovák), 17.Kittel(Barabáš), 29.Eichner(Barabáš), 60.Kittel(Burýšek)

branky (asistence) S.K. P.E.M.A. Opava:
3.Gebauer(Kocur), 21.Kuběna(Klečka), 27.Šebesta(Kuběna), 40.Klečka(Šebesta), 51.Stejskal


rozhodčí: Prouza Michal, Rogowski Petr
vyloučení: 5:2; využití: 0:1; diváků: 206

Report:
První třetina začala nadějně pro Valachy, kteří si vytvářeli více šancí než Slezané. Nicméně Opava se chopila vedení po šťastné brance, kdy pohotová střela mířila vedle branky, ale od domácího obránce se odrazila a skončila v síti. Rožnov dokázal reagovat a dvakrát se prosadil, jednou z dorážky po tlaku na soupeřovu branku a podruhé ve vlastním oslabení, čímž strhl vedení na svou stranu po první části hry. Druhá třetina se nevyvíjela podle představ domácího týmu, když hned v úvodu nechal Rožnov srovnat skóre na 2:2 střelou ze středu hřiště. Opava poté navýšila svůj náskok, a to díky nedůrazu Valachů ve vlastním brankovišti. Přesto Valaši dokázali reagovat vyrovnávací brankou. Navzdory několika dalším šancím se jim však nepodařilo vzít si vedení zpět a vteřinu před koncem třetiny Opava využila svou přesilovku a ujala se vedení. Ve třetí třetině utkání Rožnov stupňoval tlak na soupeře a snažil se o vyrovnání skóre. Hosté byli nuceni faulovat a Rožnov tak měl možnost srovnat stav v přesilové hře. V této situaci si vytvořili velkou šanci, ale jejich střela do prázdné branky skončila jen na tyčce. Rožnov se dál snažil o vyrovnání, ale hostující brankář svými skvělými zákroky držel svůj tým ve vedení. V padesáté minutě zlikvidoval další dobrou příležitost domácích, což zvedlo morálku hostujícího týmu. Pak přišla nečekaná rána pro domácí, když hosté využili nenápadné akce a míček skončil za překvapeným domácím brankářem, což posunulo Opavu do dvoubrankového vedení. V následujících minutách padla na domácí tíha okamžiku, kterou neunesli a dopustili se zbytečných faulů, což Opavě naskytlo přesilovou hru s výhodou dvou hráčů v poli. I přesto Opava měla pouze jednu velkou šanci, kterou zlikvidoval domácí brankář a domácím se dokonce podařilo utéct, ale brankou to neskončilo. V závěru utkání se domácí snažili o zvrácení výsledku a ve hře bez brankáře dokázali snížit na 4:5. V posledních vteřinách měli dokonce ještě jednu slibnou střeleckou příležitost, která mohla posunout zápas do prodloužení, ovšem míček neletěl mezi tyče a Rožnov tak utkání prohrál.

podrobnosti z utkání >>>

Textový online z utkání 

V dnešní i předcházejícím utkání předvedl vynikající výkon Daniel Slovák, týmově to nakonec ale nestačilo

Zhodnocení utkání hrajícím asistentem trenéra Opavy, Markem Klečkou, který dnes Opavu viděl jako horší tým v utkání, ale zároveň si uvědomoval, jaká nervozita musela svazovat domácí borce:

Zhodnocení utkání hrajícím asistentem trenéra Sršňů, Pavlem Barabášem, který během rozhovoru upozornil na fakt, že často se stává týmům, které spadnou do nižší soutěže, že v něm upadne euforie a často hrozí i pád ještě níže:

Dojem z utkání nejlepšího hráče Slezanů, Kryštofa Bezděka, který zmínil, že celá série byla hodně bojovná, že často měl i v zakončení Rožnovanů velké štěstí:

Dojem z utkání v podání nejlepšího hráče domácích Sršňů, Dominika Eichnera, který potvrdil pokračování v kariéře i v příští sezóně:

Sršni se v rozmezí Národní ligy a 1. ligy drželi krásných patnáct let, kdy po sezóně 2008/2009 postoupili z tehdejší 3. ligy do 2. ligy, jak se dříve jmenovala budoucí Národní liga. Parta kolem bratrů Barabášových, Lukáše Bártka, Zbyňka Macury, Zbyňka Štampoského či Lukáše Jurajdy tenkrát táhla rožnovský prapor a dokázala vybojovat postup do třetí nejvyšší soutěže v ČR. Postupně se tým v dané soutěži atabloval a následně se mu několikrát podařilo postoupit do soutěže druhé nejvyšší – 1. ligy, kde ani tam se rozhodně neztratil a šířil dobré jméno rožnovského florbalu. Ruku v ruce s tím dal rožnovský tým možnost vzniku i druhého největšího florbalového turnaje na Moravě, Hornet’s cupu. Éra rožnovských florbalistů se po této dlouhé době vrací do čtvrté nejvyšší soutěže – dnes i v příští sezóně nazývané Divize. V příští sezóně tak budou moci Rožnované měřit síly s většími regionálními soupeři a například se těšit na derby se Vsetínem, možná s Frenštátem, Bílovcem apod. V sérii odehrané s Opavou bohužel Sršni celkově zaostávali, na hřišti rozhodovala koncentrace v úvodech a závěrech utkání, efektivita v zakončení, množství vylučovaných hráčů a s tím spojená hra v nerovném počtu hráčů v poli atd. A dnes po sérii si můžeme říct, že ani disciplína před prvním utkání nebyla dostatečná, aby všichni hráči mohli předvést optimální výkon. Když se vše sečetlo, tak přestože se v celé sérii při doplnění kádrů v obou týmech oproti základní části hrál výborný florbal minimálně na úrovni play off, tak Rožnov si v dané sérii nakonec postoupit nezasloužil. Celková prohra 4:0 na utkání je pro něj krutá a neodpovídá dění ve všech zápasech. Na to se ovšem historie ptát nebude a bude na Sršních, aby se na příští sezónu připravili dostatečně, v Divizi už nic nepodcenili, doplnili dostatečně kádr v nejbližších letech zejména z šikovných odchovanců a snažili se vrátit na pozice, které do letošní sezóny mohli považovat za vlastní.

Naprosto skvělí fanoušci drželi Sršně v sérii i v naději na její otočení, za což jim patří obrovský dík

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista