youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
14.03.2024

Sršni budou hrát v domácí Hornet’s aréně o naději

Přípravka a Muži „C“ vyráží k venkovním duelům, naopak „A“ tým mužů bude bojovat o setrvání v sérii v domácím prostředí. Asi nejméně složitou situaci budou mít hráči Přípravky, kteří vyrazí do Havířova a budou moci v neděli překvapit některého ze svých soupeřů. A protože v nejmenších kategoriích se hraje hlavně pro radost, tlak bývá spíše vytvářen rodiči ratolestí než trenéry. Složitější situaci pak bude mít druhá záloha Sršňů, která se často posiluje hráči „A“ týmu, ale tentokrát zůstane bez těchto posil, neboť jejich utkání se bude křížit právě se zápasem elitního rožnovského celku. „C“ tým mužů tak pojede bojovat o čest a zlepšení posledního vystoupení do Bohumína. V nejtěžší situaci se nacházejí Muži „A“, kteří už v sérii s Opavou nemohou ani jednou zaváhat. Ti se pokusí v domácím prostředí nastartovat obrat v sérii z 0:3 na 4:3.

V jednom z několika soubojů v utkání se ocitl i Martin Najvar, tentokrát byl úspěšnější v získání míčku jeho soupeř z Opavy

Muži „A“

Otočku z průběžného třízápasového manka v sérii historie často nevidí, jestli vůbec v některé z celostátních soutěží vůbec viděla. Přesto nemožné to určitě není, protože dosavadní tři střetnutí vždy skončila o jedinou branku. Nebyly to žádné debakly, naopak vyrovnaná utkání, ve kterých měly oba týmy své silné i slabší chvíle a ve kterých se štěstí prozatím vždy přiklonilo na stranu Opavy. Navíc Rožnované s otáčením sérií mají své zkušenosti, není to tak dlouho, co nad nimi ve čtvrtfinále play off Národní ligy visel Damoklův meč vyřazení od Vikingů z Kopřivnice a nakonec po obratu z 0:2 na 3:2 slavili postup do semifinále. V posledním utkání byla vidět ve hře Rožnovanů změna, která přinesla prolomení stereotypu a konečně i začala soupeře hlodat v jeho sebevědomí, kterým v prvních dvou duelech nešetřil. Nechybělo mnoho k tomu, aby to vyšlo. Možná je to i cesta, aby po delší době mohl zaznít Hornet’s arénou Vysoký Jalovec! Můžeme se tuto sobotu těšit na vypjaté utkání a budeme věřit, že to nebude poslední duel Sršňů v Hornet’s aréně v letošní sezóně.

Vojta Skála toho v letošním ročníku příliš neodehrál ani neodtrénoval, ale už se těší, až i jeho ratolesti se zapojí do sportovních aktivit a doufáme, že to bude florbal

Muži „C“

Béčko Petrovic a Bazinga Ostrava budou dalšími soupeři rožnovských florbalových Legend a Sršni budou mít určitě co napravovat po vystoupení v Čeladné. Pro Rožnovany není úplně příjemným faktem, že zrovna v době tohoto utkání se bude hrát i čtvrté utkání série o udržení mezi Rožnovem a Opavou a nebudou tak moc spoléhat na pomoc hráčů „A“ týmu. Budou však určitě poučeni z chyb z posledních zápasů a se soupeři sehrají vyrovnanější partie, u kterých budeme doufat dvakrát ve vítěznou tečku.

Obojživelníkem v dresu přípravky je Erik Novák, který kombinuje hráčskou a gólmanskou pozici docela pravidelně

Přípravka

Na další turnaj zamíří nejmladší Sršni do Havířova a bude stát proti nim výzva několika těžkých utkání, a to se soupeři, kterým už letos jednou podlehli. Síla domácího Torpeda bude určitě citelná, avšak ani Frýdek – Místek, Paskovi či 1. MVIL Ostrava nebude lehkým soupeřem. Jakýkoliv bodový zisk by byl brán z tohoto turnaje za úspěch a trojice trenérů Solánský – Závorka – Pastorek jistě své svěřence připraví tak, aby po turnaji mohli domů cestovat se spokojeností.

Radost po každém vstřeleném gólu je zejména u nejmenších dětí veliká

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista