youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
18.03.2024

V Bohumíně si muži „C“ rozhodně reputaci nenapravili

V Rožnově se bude muset začít pořádně pracovat na efektivitě zakončení a vůbec s otázkou útočného pojetí, protože na tomto faktoru vyhořeli už v minulém článku zmiňovaní muži „A“ a podobně se vedlo i mužům „C“. Zejména proti záloze Petrovic, která přestože je lídrem soutěže, tak stejně je ostudou, že soupeře přestříleli, měli k dispozici na rozdíl od soupeře i přesilové hry, ale nakonec po skončení utkání měli na svém kontě jedinou vstřelenou branku a bohužel tři inkasované. Naopak proti týmu Bazinga Ostrava jako tabulkoví favoriti paradoxně od začátku ztráceli a nakonec z toho byla prohra s tříbrankovým rozdílem.

V utkáních se Sršni tentokrát nemohli spolehnout z různých důvodů na Jana Blizňáka či Josefa Viktoříka

VS. 3:1
Z.F.K. Petrovice B   1.FBK Sršni Rožnov p/R Legendy C (2:0, 0:1, 1:0)

V prvním zápase sobotního odpoledne čekal na Sršně favorit soutěže – záložní tým Petrovic. Naštěstí soupeři tentokrát chyběl tahoun týmu extraligový Firda, ale i tak byly Petrovice první třetinu aktivnější. Dvakrát se jim podařilo skórovat po důrazu v předbrankovém prostoru. Druhou třetinu začal Rožnov aktivněji, hned v prvním střídání utekl Žitník z obrany a v přečíslení vybídl Plesníka, který se střelou z první nemýlil. Obraz hry se rázem změnil a hra se vyrovnala. Navíc Valaši dostali možnost přesilové hry, ale nic světoborného v ní nevymysleli, krom jedné střely na bránu si žádnou vyloženou šanci nevytvořili. Poslední část začala další přesilovkou pro Rožnov, ale ten opět vyšel střelecky naprázdno. Sršni si ale vytvořili spoustu slibných, v některých případech i tutových šancí, ovšem všechny skončily na brankářské zdi jménem Janík. V poslední minutě uzavřel skóre Petrovický Mareš do prázdné svatyně Rožnova.

 

Soustředění před utkáním bylo poměrně velké, ale nakonec to bodově nepomohlo

VS. 4:7
1.FBK Sršni Rožnov p/R Legendy C   Bazinga Ostrava (1:3, 2:3, 1:1)

Proti domácí Bazinze se hrálo tak trochu do kopce, viditelné to bylo od první minuty zápasu. Hned v úvodu třetiny byl vyloučen blíže neurčený hráč Rožnova, rozhodčí údajně slyšel nějakou sekyru. Bazinga-Rožnov 1:0. Stav sice srovnal Štamposký ve švédském stylu po střílené přihrávce od Závorky, ale další dvě branky Ostravy nahlodaly rožnovskou psychiku. Ve druhé části přidal soupeř další tři branky, na které ale reagoval Rožnov dvěma trefami. Obě zařídil Tesárek, který přišel podpořit Legendy z mužského áčka. V poslední třetině už nevydržel evidentní nadržování rozhodčích Štamposký a od plic jim vysvětlil, co si o jejich výkonu myslí. K vychladnutí na trestné lavici dostal k dispozici předlouhých dvanáct minut. Rožnov oslabení přečkal a záhy snížil na po freestylu od Plandora. Poslední slovo ale měla Bazinga a po závěrečném vítězství o tři branky částečně vrátila Sršňům vysokou porážku 11:1, kterou jim v úvodu sezóny Rožnov uštědřil na stejné hale.

 

Oba souboje byly plné osobních soubojů, Sršni často se snažili hrát spíše defenzívně

Ve svém hodnocení byl vedoucí týmu Mužů „C“, Dalibor Plesník, i přes obdržené porážky spíše optimistický: „Dnes jsme mohli vyhrát oba zápasy, ale doplatili jsme na úzký kádr, impotenci v proměňování šancí a nedůrazu v obraně. Proti Petrovicím neskutečně podržel jejich gólman, který zlikvidoval minimálně pět tutových šancí, několikrát i zazvonila tyč za jeho zády. Bazinga nás zaskočila osobní obranou, kterou Rožnov doslova nesnáší a jen velmi těžko se proti ní prosazuje. Jak dodal Zbyňa Štamposký po zápasech, asi bychom fakt měli začít trénovat… Na sklonku sezóny už to bude asi pozdě 😊

Do kádru Rožnovanů se po zápasové absenci vrátit Vojta Skála

Druhá záloha Sršňů se rozloučí se sezónou v domácím prostředí v druhé polovině dubna letošního roku. A věru budou mít kluci co napravovat, protože poslední čtyři utkání určitě nebyly vizitkou, kterou by měli mít na sobě přilepenou. Jediný získaný bod a tři porážky je vizitka, možná i reálný obraz současné síly druhé zálohy, pokud nebude doplněna o některé hráče „A“ týmu. Tabulkově to stále není tak špatné, za určitých podmínek se dá ještě pomýšlet na konečné čtvrté místo v MS lize mužů, ale k tomu bude potřeba v domácím prostředí porazit svého konkurenta v tabulce, sousední Frenštát pod Radhoštěm a poté potvrdit roli favorita proti nepříjemnému Hlučínu. Věřme, že druhá záloha Sršňů v domácím prostředí zabojuje a dokáže se sezónou rozloučit dvojnásobnou výhrou.

Na lavičce i přes negativní vývoj skóre vládla poměrně uvolněná nálada

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista