youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
18.03.2023

Vyrovnané utkání rozhodli Opavané vstupem do třetí části

Sršni sice proti hráčům Opavy dobře začali, ale branky v úvodní části nejdříve stříleli jen hosté. Valaši však dokázali reagovat, do šaten se tak šlo za remízového stavu. I po návratu ve druhé třetině opět Sršni jako první inkasovali, dokázali však znovu vstřelit dva góly a před poslední částí o branku vedli. Rozhodující byl tak vstup do třetí části, ve kterém Opava sérií tří branek Rožnovany zmrazila a ti se už nezmohli na vyrovnání, přestože šance zejména před závěrečnou sirénou měli poměrně velké. V sérii tak prohrávají a zítra budou odvracet mečbol Opavy.

 

 

18. 03. 2023, 17:30, SH SŠIEŘ Rožnov p. R.

4
Sestava 1.FBK Sršni Rožnov p/R:
Škrobák Jiří(G), Slovák Lukáš(G), Tesárek Adam, Hegar Patrik, Eichner Dominik, Burýšek Adam, Kittel Petr(C), Zimmer Denis, Polášek Marek, Plandor Richard, Štůsek Jakub, Burýšek Petr, Lípový Marek, Prašivka Daniel, Viktořík Josef, Šimek Jiří
 
6
Sestava S.K. P.E.M.A. OPAVA:
Novák Tomáš(G), Bezděk Kryštof(G), Buganský Martin, Klimscha Dominik, Krušberský Matěj, Šebesta Jiří, Gebauer Daniel, Boželník Karel, Zwinger David, Malina Kryštof, Klečka Marek, Stejskal Petr, Šubert Michal, Posselt Patrik, Kocur Filip, Pavelek Petr, Šimera Daniel(C), Rabinský Jan
 

po částech: 2:2, 2:1, 0:3

branky (asistence) 1.FBK Sršni Rožnov p/R:
15.Kittel(Burýšek), 19.Polášek(Burýšek), 25.Burýšek(Štůsek), 28.Viktořík(Lípový)

branky (asistence) S.K. P.E.M.A. OPAVA:
4.Stejskal(Boželník), 13.Posselt(Rabinský), 23.Stejskal(Boželník), 41.Klečka(Klimscha), 43.Stejskal(Boželník), 44.Posselt(Klimscha)


rozhodčí: Kubala Viktor, Mik Patrik
vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 253

Report:
... podrobnosti připravuje Marek Lípový...

podrobnosti z utkání >>>

Textový online z utkání 

 

 

V poklidném duchu, ale i se střípky údivu, mluvil trenér Slezanů, Michal Trunkát, který ocenil „morál“, který předvedli jeho hráči a dokráčeli si pro druhý bod v sérii:

Rozladěn z celého utkání přestupoval před kameru plnit si své mediální povinnosti kouč domácích Sršňů, Miroslav Kasl, který asi ještě teď přemýšlí, kam se vytratil jeho v úvodu třetí třetiny:

Malinko zaskočený při rozhovoru byl nejlepší hráč Slezanů, Petr Stejskal, který poodhalil taktiku hostujícího týmu, založenou na vyčkávání a nechání hraní Sršňů „do plných“:

Jistě důležité vítězství v Rožnově zaznamenala Opava, která má jistotu, že pokud neuspěje v Rožnově i v neděli, tak bude mít pro klíčový duel výhodu domácího prostředí. To ví i Petr Burýšek, nejlepší z Rožnovanů v tomto utkání:

Morální a psychické síly, tyhle atributy teď stojí před Sršni, kteří musí v následujících dvou duelech zvítězit. S Opavou v sérii prohrávají 1:2 na zápasy a v systému, kdy se hraje na tři vítězná utkání, budou v neděli odvracet mečbol Slezanů. Jistojistě jim k tomu opět pomůže vynikající divácká kulisa. Ta dnes byla vynikající a při slušném množství fanoušků, kteří dorazili i z Opavy, bylo v hale často k neslyšení vlastního slova. Valaši mají z posledních let nepřeberné množství zkušeností, které v neděli budou muset zapojit. Zejména bude nutné držet krok s Opavou ve fyzickém pojetí hry, které zejména v závěru tohoto utkání u Rožnovanů vázlo. A druhým aspektem pak bude koncentrace kvality, ve kterém v tomto utkání zariskovala Opava tím, že téměř celé utkání hrála pouze na dvě pětice. Utkání s tímto rizikem zvládla a pokud bude chtít takto hrát i v neděli, je jasné, že už hráčům ze Slezska budou muset docházet síly. Naopak Sršni, kteří dnes museli nějaký ten fyzický fond při třech pětkách pošetřit, nemají v neděli co ztratit a kdyby měli na hřišti vypustit duši, musí vrátit sérii do Opavy k rozhodujícímu utkání, které by se hrálo příští víkend a kam by jistě zamířila enkláva fandů z Valašska.

 

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista