youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
19.02.2023

Rožnov půjde do playoff s posilami a očekává výběr od Torpeda Havířov

Rožnované už jen teď budou v očekávání, kdo si je vybere pro čtvrtfinálovou sérii. A proč se bavíme o očekávání? Protože ve florbale je to malinko jiné než v jiných sportech, kdy některé z nich už začínají prvky z florbalu zavádět. Konkrétně jde o volbu soupeřů. Ne vždy je pro první celek nejpříjemnějším soupeřem celek na osmé místě apod. Aby výhoda nejlepšího týmu po základní části byla umocněna, může si tento celek zvolit jakýkoliv tým, který skončí mezi 5. až 8. místem tabulky základní části. V našem případě tedy S.K. P.E.M.A. OPAVA může šáhnout po Pelhřimovu, Rožnovu, Slovanu Havířov či Petrovicích.

 

Pojďme si poslechnout názor Stanislava Barabáše, který by měl být jednou z posil pro rožnovský tým do playoff:

Ať už si Opava zvolí kohokoliv, bude na druhém týmu po základní části, Torpedu Havířov, aby si vybral celek ze tří zbylých po výběru Opavy. Malinko se šušká, že by Opava mohla zvolit Slovan Havířov, který by byl jistě atraktivní i pro Torpedo Havířov. Stejně tak by Opava mohla šáhnout po Petrovicích, které před playoff nemají zrovna ideální formu. Ať už to dopadne jak chce, není pravděpodobné, že by Opava šáhla zrovna po Sršních či Pelhřimovu – ostatně na Vysočinu se nechce jet nikomu… Torpedo Havířov však má ještě jednu touhu, a to pomstu z loňské sezóny, kdy právě Sršni zařídili Slezanům, že museli opustit prvoligové body. A to se nezapomíná, zvláště tak slavnému klubu s ještě slavnější historií, jakou Torpedo Havířov má. Proto by určitě nepřekvapila ani volba Rožnova z úst sekretáře Torpeda Havířov. 

Můžeme si však poslechnout i názor Josefa Viktoříka, který ještě dnes hrál za druhou zálohu Rožnova ve vítězném utkání proti Jablunkovu, ale myšlenkami už je s hráči „A“ týmu a těší se, s jakým soupeřem se na hřišti potká po svém návratu v zápasech vyřazovací části:

Sršni tak vcelku očekávají, že zamíří na palubovku Slezanů do Havířova a jejich příprava na poslední zápasy směřovala právě na tohoto soupeře, styl jejich hry. V tomto týdnu, pokud k výběru opravdu dojde, budou Sršni ladit ještě hru v nestandardním počtu hráčů na hřišti a také především si prohlédnout styl hry klíčových hráčů Havířova, kterými jsou Adam Feber a Jakub Vilím. Právě z jejich hokejek by Sršni očekávali největší příval gólových střel.

Zajímavou situaci však obecně připravují Valaši pro jakéhokoliv soupeře, který se s nimi střetne. Nejenže tým doplní Standa Barabáš a Josef Viktořík, ale na palubovkách už se prohání a v posledním zápase proti Kopřivnici přispěli také Dominik Eichner a Petr Krhut. V obou případech se s jejich posílením do závěrečných bojů příliš nepočítalo, neboť oba jsou poměrně dost pracovně vytíženi, ale při zmínce, že by mohlo dojít na repete loňské baráže už během čtvrtfinále, velmi dobře slyšeli a chtějí Rožnovanům pomoci.

Celkové zhodnocení nejen základní části sezóny, ale také způsob výběru soupeřů v playoff můžeme slyšet z úst sekretáře rožnovského klubu, Zbyňka Macury, který si nejen tipl, ale také by chtěl pro vyřazovací boje naplnit tribunu rožnovské haly s vidinou dobré celkové atmosféry jak v táboru fandů domácích, tak hostujících:

Ať už volba soupeřů po základní části dopadne pro Rožnov jakkoliv, bude jasné, že minimálně ve čtvrtfinále a případně i v semifinále bude začínat na půdě svého soupeře v sériích na tři vítězná utkání. Čtvrtfinále budou začínat už příští víkend, kdy s Rožnovem budeme moci cestovat v sobotu i v neděli buďto do Opavy, nebo do Havířova, nebo do Kopřivnice či do Šumperku. Nejpravděpodobněji se jeví právě cesta do Havířova, ale uvidíme, zda předvýběrová hra v táborech jednotlivých týmů byla opravdová, nebo se jednalo jen o matení soupeřů. Každopádně máme se na co těšit, neboť nejpozději 4. března přivítáme tým Sršňů v domácím prostředí a pokud se bude hrát i čtvrtý zápas série, tak ten uvidíme na palubovce Valachů v neděli 5. března. 

 

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista