youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
07.09.2018

Startuje Národní liga, na úvod čeká Sršně derby!

Hlavní rožnovský tým mužů začne sezónu hned pěkně zostra, když jim los přiřadil hned v prvním kole nedalekého rivala, Vikingy z Kopřivnice!

Kouč Barabáš naslouchá kapitánovi Krhutovi

Národní liga se dost obměnila. Z první ligy sestoupily ambiciózní Svitavy a naopak z divize postoupily týmy Letky Ostravy a Hluku. Tyto týmy vnášejí do Národní ligy velkou atraktivitu. Především tým Letky, který měl ambice na Národní ligu již delší dobu a také Svitavy, které se budou určitě snažit o návrat do ligy první. Naopak v letošní sezóně se již Rožnov neutká s Bystřicí nad Pernštejnem a Havlíčkovým Brodem, který sestoupil a s týmem Náchoda, který naopak postoupil, a tuto možnost jim dal právě Rožnov, který soutěž sice vyhrál, ale ze strategických důvodů nakonec první ligu nepřihlásil.

Tahle parta nikdy neomrzí!!!

V základní části sehrál Rožnov s Kopřivnicí v loňské sezóně dvě utkání, z nichž vytěžil pouze bod za domácí prohru v prodloužení 4:5, na palubovce Kopřivnice podlehl pak 6:4. Po základní části, když Rožnov šel v loňské sezóně do play-off z posledního postupového místa, si jej vybrala do čtvrtfinále právě Kopřivnice, která po základní části skončila na krásném druhém místě. A tak loni odstartovali Sršni v play-off krasojízdu, když otáčeli nepříznivý stav 0:2 v sérii ve prospěch Kopřivnice. Nakonec výsledky 5:4 p., 7:3 a 7:6 sn. rozhodly o postupu Rožnova do semifinále loňského play-off. Sršni se nakonec dostali přes brněnské Gullivery do finále, kde je čekal Náchod, který doma v základní části ani jednou neprohrál! To přišlo až s Rožnovem v play-off, kdy prohráli hned dvakrát a pak následně v Rožnově i potřetí a Rožnov mohl slavit postup. Postup, který se však z různých důvodů nekonal, neboť především podpora prvoligového florbalu v Rožnově nebyla pro přihlášení a stabilitu klubu dostačující.

Honza Doležel, v poloze studentské

A tak jde Rožnov do další sezóny v téměř nezměněné sestavě, zaznamenán je odchod Jana Doležela – práce v zahraničí a přestup Denise Zimmera v superligových Otrokovicích, ten však má vyřízené střídavé starty do Rožnova. Hlavní změna se udála na trenérském postu, novým trenérem se stal Miroslav Kasl, který v klubu působí již delší dobu, ale A tým zatím nevedl. To v Kopřivnické kabině a nejen v kabině, ale především ve vedení se toho událo mnohem víc. Kopřivnický tým již není v kompetenci dlouhodobého lídra klubu, Marka Jehlára, ale klub přebrala trojice Milan Uvíra s Filipem Bordovským a Robertem Sochou. Právě první jmenovaný Milan Uvíra nahradil Marka Jehlára na trenérském postu Vikingů. Toliko k vedení Vikingů. V kabině se toho také událo víc než dost. V A týmu by už neměli působit zkušení hráči a dlouhodobé opory Petr Podlezl a Tomáš Sladkovský. Naopak se do Vikingů vrací mladý talent David Friedel, který působil i v Rožnově, když hráli Sršni první ligu. Další místa pak obsadili junioři.

Utkání sledovalo neskutečných 285 diváků – úžasně přeplněné hlediště hnalo Sršně za vítězstvím

Před Rožnovem tak stojí těžká výzva hned v prvním kole a taky nová sezóna s cílem navázat na předchozí povedenou sezónu, ovšem už snad s veselejším koncem.

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista