youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
13.06.2024

Sršní výprava sbírala cenné zkušenosti na Ostravských hrách…

Konec května patřil v Ostravě nejen MS v hokeji, ale také florbalu, kde se již tradičně pořádají Ostravské hry. Letošní ročník proběhl za účasti 125 týmů napříč mládežnickými kategoriemi a Rožnovští Sršni byli u toho! V nabité konkurenci i těch nejlepších týmů z ČR poznali sílu soupeřů a v play-off tak Sršni daleko nedolétli. Přesto mohou být mladí Rožnované vděčni za to co jim atmosféra velkého turnaje ukázala a za měřítko, díky němuž se mohou v budoucnu při tréninkové píli odrazit k lepším výkonům…

ELÉVOVÉ
Nejmladší zástupci Rožnova v kategorii elévů vstoupili do turnaje proti brněnským Gulliverům. Tedy protivníkovi se kterým se běžně v průběhu sezóny nepotkávají. Neobvyklá konfrontace nakonec dopadla šťastněji pro brňany, kteří si připsali první body po výhře 0:2. V podvečer čekal Sršně neznámý tým pod názvem SURIKATY. Ten na turnaj přicestoval ze Slovenska. Po vyrovnané první části přišlo rozuzlení až v poslední desetiminutovce v níž sršni dvakrát inkasovali ale závěr utkání ještě zdramatizoval přesnou ranou Hanslián. V přesilové hře mohl Rožnov dokonce srovnat. To se mu nakonec ale nepovedlo a tak tým ze Slovenska uhájil těsnou výhru.  Ve druhém hracím dni se valaši už přece jen dočkali vytoužené turnajové výhry. Zlepšenou produktivitu Rožnova tentokrát odnesl FBC Hlučín. V posledním střetnutí ve skupině čekal rožnovany neporažený lídr HC Vítkovice. I v tomto utkání mladí hokejisté potvrdili roli  favorita a nakonec porazili rožnovany 4-1. S jednou výhrou v základní skupině tak Rožnov v osmifinále turnaje vyzval Třinec. Utkání play-off nabídlo dramatickou podívanou, bohužel se šťastnějším koncem pro slezany, kteří proklouzli do další fáze turnaje po nejtěsnější možné výhře 0-1. Jak se později ukázalo, loučení s turnajem to bylo pro žlutočerné barvy důstojné, neboť si Třinec proklestil cestu až k utkání o bronz. 
 
SESTAVA: 20 Petr BÉDI, 95 Lukáš BEZEK, 54 Matyáš Doubek, 18 Lukáš FARKAVEC, 49 Roman GALČAN, 88 Samuel HANSLÍÁN, 44 Ondřej KESLER, 4 Tomáš KONVIČNÝ, 45 Kristián MALÍK, 14 Tymofi NIKOLENKO, 43 Štěpán ROZSYPAL, 36 Jakub TUROŇ. 
Trenér: Michal KONVIČNÝ, Realizační tým: Pavel KESLER, Zbyněk MALÍK, Jan TUROŇ

STARŠÍ ŽÁCI
Starším žákům v letošní sezóně nebylo příliš přáno. Během ligové sezóny se střetávali s tím nejsilnějším co region nabízí a ani turnajový los v Ostravě k nim nebyl přívětivý. Ovšem jak se to vezme, i tyto zápasové zkušenosti mohou být časem pro ještě stále mladé sršně velmi cenné. Florbalisté zpod Radhoště byli totiž do základní skupiny namixováni společně s týmy Bulldogs Brno a Sokol Pardubice, které letos ve své kategorii patřily ke špičce v ČR. A jako třetího do party přiřadil los dobře hrající Asper Šumperk. Ve skupině „smrti“ se tak starší žáci výhry nedočkali. Se Šumperkem, který si nakonec zahrál o bronz, prohrál Rožnov 1:7. Pardubicím, které celý ostravský turnaj ovládly podlehl Rožnov 0:6 a na Brno jenž se může pyšnit stříbrem z letošního MČR starších žáků nestačili florbalisté zpod Radhoště v poměru 0:4. Přestože se Rožnov neztratil ve vysokém tempu hry bohužel v koncovce nebyl efektivní. To se potvrdilo i v prvním kole play-off a po porážce s Gullivers Brno se museli valaši s turnajem v Ostravě rozloučit. ,,Po těžké sezóně jsem doufal, že dostaneme na turnaji přijatelnější soupeře, ale nakonec z toho byla skupina smrti, což se potvrdilo konečným umístěním našich soupeřů. Myslím, ale že můžeme i tak být spokojení. Na turnaji se nám nepovedl jeden poločas, zbytek bych řekl, že jsme zvládli nadprůměrně. Odnesli jsme si také nějaký videomateriál, ze kterého jsme se zase naučili něco nového. Hlavně bylo super, že jsme společně mohli strávit spoustu času a šlo vidět, jak se vazby mezi hráči posílily. Děkuji také svému realizačnímu týmu, který mi dokázal spoustu věcí ulehčit.“ hodnotil trenér Daniel Slovák.

SESTAVA: 16 Patrik BARÁNEK, 66 Kristián CABÁK, 14 Natan KARAFIÁT, 47 Jan KOPEČEK, 77 Jakub MIRVALD, 0 Jiří POLÁCH, 16 Antonín PRSTEK, 55 Jan SALAMON, 96 Jaroslav SKLENÁŘ, 57 Sebastián ŠTRBÍK, 0 Norbert SZÉKELY, 30 Ondřej VOKATÝ, 
Trenér: Daniel SLOVÁK, Realizační tým: Ondřej ZÁVORKA, Vojtěch ZÁVORKA, Kateřina ZAVADILOVÁ.

DOROST
Výsledky dorostu byly ve druhé polovině sezóny na vzestupu. Tým vyrazil do dějiště turnaje dobře naladěný avšak na úvod turnaje podlehl Slovanu Havířov 0:3. Druhé utkání rozehrál Rožnov mnohem lépe. Ve valašském derby proti Vsetínu otevřel skóre utkání Marinič. Soupeř stihl odpovědět ještě dokonce první půle a ve druhé části otočil vývoj utkání ve svůj prospěch na konečných 1:3. Poslední utkání ve skupině s pražským Chodovem nabídlo gólově opět vyrovnanou první půli. Po jednom gólů se trefily oba celky. Rozhodovalo se tak ve druhé půli. Klíčový moment přinesla 22.minuta v níž se pražanům podařilo vsítit dva slepené góly a sršni již nenašli sílu na jakoukoliv odpověď. Ještě večer tak dorostence Rožnova čekalo šestnáctifinále do něhož vstupovali z nevýhodné pozice bez zisku jedinného bodu. Soupeř pro tento duel měl po bojích v základní skupině příznivější bilanci. Nicméně Rožnov se Říčan nezalekl a po osmi minutách zápasu vedl už 4:0. Postupně se trefili Rozkošný, Kudrna, Procinger, Blinka. Navíc skvěle chytající Hanslián nedovolil pražanům ani jednou skórovat. Definitivní podobu skóre dal vydařenému zápasu Blinka trefou na 5:0. Bohužel další utkání play-off proti MVILu Ostrava již tak povedené nebylo. Domácí tým potvrdil dobrou formu, přehrál žlutočerné barvy a zastavil se až ve finále letošního turnaje.”Kluci byli nalosováni do velmi těžké skupiny, ale se všemi soupeři dokázali odehrát kvalitní souboje. I když to na výhru nestačilo ani v jednom případě, svým protivníkům kladli rožnovští borci slušný odpor. V prvním kole play off narazili Valaši na Draky Říčany a předvedli neskutečně bojovný výkon. Soupeře přehráli 5:0 a bylo vidět obrovské rožnovské srdce a týmovost. Dalším soupeřem byl MVIL, respektive regionální výběr hráčů, který se nakonec prokousal až do finále celého turnaje. Na tyto borce tedy už Rožnov nestačil, i když v úvodu zápasu svého soupeře svou brankou trochu zaskočil. Celkově si kluci turnaj moc užili, obzvlášť zázemí u Svena bylo přepychové a mládežníci tak skvěle utužili už tak dobrou partu.” Shrnul výkony dorostu trenér Plesník.

SESTAVA: 13 Tomáš BLINKA, 29 Dominik HALAMÍČEK, 88 Sven HANSLIÁN, 26 Matouš KOZEL, 
38 Matyáš KUDRNA, 5 Lukáš KYSELA, 25 Richard MARINIČ, 0 Matyáš MATZNER, 68 David PROCINGER, 69 Matěj ROZKOŠNÝ, 57 Sebastián ŠTRBÍK, 77 Jakub MIRVALD, 0 Antonín PRSTEK.
Trenér: Dalibor PLESNÍK, Realizační tým: Petra RAPANTOVÁ, Martin KOZEL, Sven HANSLIÁN

(foto: Vojtěch Grohol)



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista