youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
27.03.2024

Dorostenci si nakonec dobrým závěrem poradili v dohrávce s Letkou

Dohrávka odloženého utkání mezi Sršni a Letkou měla očekávaného vítězství. Nicméně získané tři body se narodily lehce, hosté ze Slezska kousali a de facto se rozhodlo až v závěrečné části, když Letka nedokázala zužitkovat přesilovku, sami v ní nakonec inkasovala a poté ještě branku do prázdné svatyně při hře v šesti.

Na střídačce Sršňů si kromě dorostenců zahráli i vybraní starší žáci

VS. 3:6
FBC Letka Toman Finance Group   1.FBK Sršni Rožnov p/R (0:1, 2:2, 1:3)

Utkání začal lépe soupeř a usadil se v obranném pásmu Rožnova. Ten ovšem bránil v kompaktním bloku a většina střel byla zblokována. Ty, které prošly, naštěstí mířily vedle, a tak mohl být prozatím Jarda, brankář starších žáků, který si poprvé vyzkoušel kvality zápasu starší kategorie, v klidu. Sršni hrozili z brejkových situací, ale většina střeleckých pokusů letěla nad bránu Letky. Jedna střela se ale uchytila, svižnou ránu vyslal z velké dálky Blinka a třicet diváků na tribuně mohlo slavit. Druhou třetinu začal Rožnov přesilovou hrou, ale paradoxně v ní inkasoval po střele z velkého úhlu a navíc přes obránce, nutno ale dodat, že Kurka vymetl vzdálenější šibenici excelentně. Pak si ale vzal slovo opět Rožnov, Blinkovu střelu dorazil Fojtášek a pak sám Blinka opět využil brejkovou situaci. Do konce druhé sirény ale Letka snížila na rozdíl jedné branky a zadělala tak na dramatickou koncovku utkání. V úvodu poslední třetiny se trefil Kozel, ovšem soupeř záhy opět snížil na rozdíl jediné branky. V poslední části se na hřišti začalo trochu jiskřit, ale rozhodčí nekompromisně vylučovali. Rožnov musel čelit oslabení, ve kterém byl celou dobu zavřený ve vlastním pásmu a hráči tak neměli šanci vystřídat. V samotném závěru početní nevýhody zblokoval již totálně vyčerpaný Blinka jednu ze střel soupeře, ale chuť vstřelit branku byla silnější než bolest, sólovým únikem zakončeným bekhendovým blafákem uzavřel svůj hattrick a na pokraji svých sil lehl za mantinel. Gólový účet uzavřel Rozkošný, který při hře soupeře bez brankáře vybojoval míček, utekl po pravém mantinelu a do prázdné svatyně definitivně potvrdil zisk tří bodů pro domácí Sršně.

 

V dohrávce zvládli Sršni vítězné letošní rozloučení s Hornet’s arénou

S mírně zdviženým prstem okomentoval utkání trenér Sršňů, Dalibor Plesník, který se těší na poslední dvoukolo a uvolněnost utkání: „Dohrávku s poslední Letkou jsme zvládli, ovšem soupeř kladl slušný odpor. Nebýt tahounů týmu, nevím, jestli bychom se vůbec dokázali prosadit. Kluci ale vždy táhnou za jeden provaz a navzájem se podporují, z toho mám obrovskou radost. Před posledním výjezdem do Krnova si hlídáme klidný střed tabulky, a tak budou poslední zápasy za odměnu, pro radost.

Rozuzlení utkání přinesla branka Matěje Rozkošného v závěru zápasu

Poslední dvoukolo odehrají Sršni v Krnově v závěru dubna. Sice už budou hrát jen o drobné upřesnění ve středu tabulky, ale i tak se budou chtít se sezónou rozloučit povedenými výkony. Ty letos střídali se zápasy, kdy se od nich čekalo trošku více, ale celkově tento tým zraje velmi dobře pro juniorskou i seniorskou kategorii. Ostravský MVIL ani domácí Krnov nebudou pro Sršně jednoduchým oříškem, tento tým má však na to, aby se sezónou rozloučil minimálně se čtyřbodovým ziskem.

Úspěšný tým z kategorie dorostenců z domácího prostředí proti Letce

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista