youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
08.11.2023

Mladší žáci odehráli čtyři vyrovnaná utkání

Na svůj druhý letošní turnaj vyjížděli mladší žáci do Horní Suché, kde odehráli čtyři velmi vyrovnaná utkání. Dvě z nich skončila výhrou, dvě bohužel těsnou prohrou o jednu branku. Doplněni o několik hráčů z elévu ale předvedli velmi sympatický výkon a v bráně nám na obzor vychází nová hvězda.

Předzápasová příprava mladších žáků

VS. 5:2
1.FBK Sršni Rožnov p/R   Salibandy Club Ostrava

Průběh zápasu:
První utkání nabídlo odvetu z prvního turnaje sezóny. Zde mladí Sršni vyhráli proti Salibandy 4:1. Dnes to v trochu rozdílné sestavě dopadlo podobně. První půli odehráli Hornets velmi týmově a díky spoustě kombinačních akcí si vybudovali pohodlný náskok. V druhém poločase se výkony obou družstev vyrovnaly, ale žádné drama už se nekonalo. Za zmínku stojí první hattrick kariéry od Székelyho.

VS. 5:4
FBC Spartak Bílovec   1.FBK Sršni Rožnov p/R

Průběh zápasu:
Před druhým kláním se očekávalo, že se odehraje utkání s týmem, který má na tomto turnaji největší kvality. To se později potvrdilo, protože Bílovec nakonec na turnaji nenašel přemožitele. Sršni se pořádně namotivovali a do utkání vletěli jako uragán. Po chvíli přišla odměna v podobě otevření gólového účtu. Hra se přelévala ze strany na stranu, šance střídala šanci, ale hlavně Duřpek v rožnovské brance zářil, když vytahoval neuvěřitelné zákroky. Poté soupeř důraznější v brankovišti vyrovnal a čekalo se, co to se zápasem udělá. Frnka nechtěl, aby obrovská snaha jeho týmu přišla vniveč, a tak vsítil svůj premiérový gól v mladších žácích. Krásná show obou týmů pokračovala a do konce prvního dějství se oba týmy prosadily ještě jednou. Vstup do druhého poločasu vyšel mnohem lépe soupeři, kterému se povedlo vyrovnat. Rozhodující okamžik přišel, když Székely fauloval soupeře v útočném rohu, rozhodčí nařídil volný úder, ale po konzultaci s realizačním týmem Bílovce nařídil vyloučení, které se v této kategorii nahrazuje samostatným nájezdem. Spartak proměnil a dostal se do vedení. O chvíli později to bylo již o dvě branky. V závěru přišlo snížení, ale také dohady, které můžou hráče naučit bohužel jen jednu věc. Ať se každý sám zamyslí, o kterou věc jde. Prohra o jeden gól hráče mrzela, ale šlo o takovou vyhranou prohru. Prohrát vyrovnaný match o gól je prostě skvělá věc, hráči se snaží sebevíc od začátku až do konce, po zápase se ve své hlavě musí pobít se svým smutkem a tím rozvijí svou osobnost. Do budoucna vidí jaký kousek jsou od úspěchu nad tak skvělým soupeřem a vidí, že ještě musí o kousek více pracovat jak v zápase, tak na tréninku.

Samostatné nájezdy á la Nagano

VS. 4:3
FbK Horní Suchá zelení   1.FBK Sršni Rožnov p/R

Průběh zápasu:
Domácí Horní Suchá se s Rožnovany utkala na minulém turnaji, kde vyhrála jasně 5:0. Dobré naladění si soupeř chtěl přenést z předchozího zápasu, kdy v poslední minutě obrátil z 1:2 na 3:2. Oba týmy jakoby se ale vyčerpaly. Vyrovnaný souboj rozhodla až disciplína trestných střílení, kterých rozhodčí v zápase nařídili nespočet. Suchá prokázala při nájezdech větší šikovnost a dostala se do rozhodujícího trháku. V závěru se Hornets snažili o obrat, a i když s nedostatkem sil se jim nepohybovalo pohodlně, tak dokázali tempo svou snahou zvýšit. Domácí brankář ale postavil v bráně zeď, a tak si žlutočerní připsali druhou těsnou porážku v řadě.

VS. 5:4
1.FBK Sršni Rožnov p/R   PASKOV SAURIANS

Průběh zápasu:
Zápas proti Paskovu měl rozhodnout o třetím místu. Soupeř měl o jednu branku lepší skóre, tudíž mu stačilo uhrát remízu. To ale nechtěli hosté dopustit a hned v prvním střídání se dostali do vedení. Hornets v zápase postupně zlepšovali svůj výkon a ke konci poločasu dokázali Ještěry již přehrávat. Výhodu si ale hosté drželi a dokázali si držet odstup také díky proměněným nájezdům. To smůlu rožnovských v této dovednosti prolomil až Novák, který si počínal velmi zkušeně a dokázal vyrovnat. O chvíli později přišel další skvělý moment, kdy po odražené střele zamířil míček vysoko nad bránu soupeře a snesl se šťastně až za brankovou čáru. Zlomový moment přišel deset vteřin před koncem utkání, kdy rozhodčí správně nařídil trestné střílení a paskovští měli jedinečnou možnost v závěru srovnat. Muselo přijít jediné. Trenér zažádal o oddechový čas, který věnoval brankáři, který zatím na turnaji z nájezdu pokaždé inkasoval. Tentokrát ale Duřpek zachoval klidnou hlavu, soupeře vychytal a stal se tak hrdinou svého týmu.

Komentář trenéra mladších žáků Dana Slováka: „Stejně jako v prvním turnaji jsem měl strach. Tým máme ohromně mladý a za pomoci elévů jsme dali dohromady dvě lajny. A stejně jako na prvním turnaji jsem byl ohromen. Velká porce vyrovnaných zápasů, emocí, nových zkušeností a samozřejmě příjemná tečka za celým turnajem. Nakonec jsme na turnaji porazili i našeho největšího soupeře, kterým byly nájezdy. Matěj se pak stal absolutním hrdinou. Tento moment si svým přístupem určitě zasloužil a ten progres v chytání, který udělal v poslední době je prostě ohromující. Věřím, že se na turnaji všichni hodně naučili, nejen hráči, ale třeba i rozhodčí, kteří pískali velmi dobře, jen se mohli dostávat do zbytečného tlaku. Nebo také někteří trenéři, u kterých bohužel někdy vidím, že pod tlakem výsledku nejsou vhodným ukázkovým případem pro své svěřence.“

Hrdina, který zaklel rožnovskou svatyni – Matěj Duřpek

S florbalovým kalendářním rokem se mladší žáci rozloučí v neděli 17. prosince a budou mít tu čest se ukázat na domácí půdě. V Hornet´s aréně se postupně utkají s FBK Škorpioni Ostrava, 1.FK Ostrava JIH, S.K. P.E.M.A. OPAVA ŽLUTÍ a FbK Horní Suchá zelení, kterým mají co vracet, protože v prvním společném klání dostali mladí Sršní od Opavy „bůra“ 0:5.

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista