youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
31.10.2023

Béčko si připisuje třetí domácí výhru v řadě

Po těsné výhře 8:7 nad týmem z Orlové čekal na Warriors zápas proti týmu Spartak Hluk. Ten na svém kontě měl ze 7 zápasů 6 výher. Jediná jejich prohra byla právě proti zmiňované Orlové a to vysokým rozdílem 12:4. Válečníci na tento domácí zápas nastoupili v nových červených dresech, které určitě chtěli “pokřtít” vítězstvím.

Jak by řekl Kuba Kostelecký: „V suchým…“

29. 10. 2023, 17:00, ABC Nový Jičín

12
Sestava Warriors Nový Jičín FBK Sršni B:
Klinka Jan(G), Nezmeškal Vojtěch(G), Monsport Jan, Filka Martin, Burýšek Petr, Koloničný Milan, Burýšek Adam, Hýnar Martin, Prašivka Daniel, Kostelecký Jakub, Eichner Dominik, Kittel Vladislav, Rusek Tomáš, Kittel Petr, Lípový Marek, Sadil Dominik, Najvar Martin, Šimek Jiří
 
2
Sestava FBK Spartak Hluk:
Tichopádek Ctibor(G), Padalík Aleš(G), Hubáček Ondřej, Konstant Filip, Freml Jan, Kelíšek Martin, Bartoš Ondřej, Krchňáček Jakub, Tuhý Tomáš, Šimíček Marek, Zálešák Radim, Krchňáček Martin, Juračka Jakub, Cileček Adam, Končitík Miroslav
 

po částech: 3:1, 2:1, 7:0

branky (asistence) Warriors Nový Jičín FBK Sršni B:
2.Monsport(Kostelecký), 9.Šimek(Lípový), 10.Eichner(Šimek), 28.Kittel(Kittel), 30.Lípový, 36.Prašivka(Sadil), 40.Monsport(Burýšek), 45.Burýšek(Šimek), 46.Burýšek(Kittel), 46.Monsport, 47.Prašivka(Burýšek), 50.Kittel(Koloničný)

branky (asistence) FBK Spartak Hluk:
16.Zálešák(Kelíšek), 21.Zálešák(Kelíšek)


rozhodčí: Vybíhal Radek, Hála Pavel
vyloučení: 3:1; využití: 0:0; diváků: 106

Report:
Rychlý start Válečníků do utkání. V čase 1:50 otevírá skóre Honza Monsport, který vymetl brankářovi pravou šibenici. Netrvalo moc a po sporné situaci je poslán na trestnou lavici jeden z hráčů domácích. Hluk se pokoušel o řadu kombinací, Válečníci však úspěšně bránili. Po ubráněném oslabení měli zase více ze hry Warrioři. Zvýšení stavu na 2:0 přichází v 9. minutě, kdy za záda brankáře dostal svou střelu ze středu Jiří Šimek. O 17 sekund později vybojovali míček v rohu soupeře bratři Kittelovi, před branku se ihned natlačil starší z bratrů Petr a vstřelil tak svůj 1. gól na domácí palubovce. Stav po 10 minutách hry je 3:0 a Válečníci stále nepolevují a dosti hrají na míčku. V 15. minutě však přichází snížení stavu, když si obrana domácích nepohlídala hráče hostujícího celku, který se trefil na zadní tyč. V úvodní třetině se pak toho moc nestalo a do šaten se šlo za stavu 3:1.

Druhá třetina na domácí hale je zatím pro Válečníky prokletím a zatím se jim v těchto částech zápasu moc nedaří. Hosté toho využili a do 2. periody vletěli s velkou energií. Aktivní napadání a dost gólových příležitostí nakonec hostům přináší ovoce, jelikož se jim podařilo vsítit kontaktní branku na 3:2. Warrioři se nutně potřebovali dostat do tempa z 1. třetiny. Šanci navýšit své skóre dostali po faulu hostujícího hráče, přesilovku však nevyužili. Trápení Válečníků, kteří pokulhávali v koncovce ukončil Dominik Eichner a zvýšil tak stav na 4:2. Dvě minuty na to, v čase 34:48, vybojoval míček u mantinelu Marek Lípový, který střelou na zadní tyč opět zvýšil vedení Warriorů na rozdíl tří branek. Poslední minuty 2. třetiny se nesly v úsporném tempu obou týmů. Minutu do konce však řešil neshodu s rozhodčím Dominik Eichner, který byl následně poslán na trestnou lavici na 2+10 minut za nesportovní chování.

Poslední třetinu začínají Válečníci v oslabení. Musí se obejít nejméně půlku třetiny bez Eichnera, který si mohl pokecat s lidmi u pořadatelského stolku. Warrioři oslabení přežili, ovšem po skončení 2-minutového trestu se začíná odečítat 10 minut z trestu Eichnera. Poslední třetina skončila výsledkem 7:0 pro Warriors, tak si góly rozebereme. Gól na 6:2 vstřelil Daniel Prašivka, který svou první neúspěšnou střelu dorazil a tedy nadvakrát tak dostal míček do sítě hostů. Další branka přichází o 4 minuty později, autorem gólu na 7:2 je Honza Monsport. Po této brance se hosté rozhodli vystřídat brankáře. Pár zákroky se také blýskl Honza Klinka, který celkově pochytal 13 střel. Přesně 6 minut do konce 3. periody přidávají Válečníci další gól, střelu Šimka dorazil Adam Burýšek. O minutu později se ke gólové vlně přidává Petr Burýšek, stav utkání 9:2. Uběhlo 15 vteřin a před brankou hostí byl zfaulován Kostelecký a následně uděleno trestné střílení. Nájezd úspěšně provedl Monsport, který tak završil hattrick a zároveň 10. gól Warriorů. V čase 56:31 téměř z poloviny hřiště vypálil dělovku Daniel Prašivka, který rozvlnil síť branky hostujícího týmu. Minutu do konce utkání mohl zkompletovat hattrick hráč hostů Zálešák, ovšem nastřelil tyčku. Třicet sekund na to, v posledních vteřinách zápasu, našel Koloničný osamoceného P. Kittela, který je v předbrankovém prostoru neomylný a vsítil tak poslední branku tohoto zápasu.

podrobnosti z utkání >>>

Textový online z utkání 

Honza Monsport se v zápase blýsknul hattrickem

Zápas zhodnotil vedoucí Warriors Petr Burýšek: „Dneska jsme si řekli, že chceme konečně zápas bez větších komplikací. To se dle výsledku povedlo, za což jsme rádi. Ovšem celkový obraz nebyl až tak dobrý, máme ještě velké rezervy a kdybychom dnes přidali a hráli celý zápas koncentrovaně, bez zbytečného vymýšlení, tak soupeři nasypeme mnohem více. Každopádně tři body bereme a jsme rádi, že z naší půdy se body jen tak lehce nezískávají.“

Warriors pokřtili své nové dresy na jedničku

Ve třetím domácím zápase v řadě se Warriors utkají proti Florbal Vsetín. Zápas se odehraje v klasických 17:00 v neděli 5. listopadu na hale ABC v Novém Jičíně. Pozor si rožnovské béčko bude muset dát na Ivana Zajíce, který v loňské sezóně zaznamenal téměř 60 kanadských bodů a nelení ani letos, kdy se dvěma body na zápas vévodí statistikám vsetínského týmu. 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista