youtube tvcom mail Město Rožnov
banner
05.03.2022

Rožnovský „Leoš Mareš“ ukončil sezónu Ostravanům a poslal Sršně do semifinále

Rožnované si do Ostravy dojeli pro vítězství, ale rozhodně se nejednalo o procházku růžovým sadem. V první části rychle prohrávali, nicméně hned šest vstřelených branek nakonec znamenalo remízový stav po úvodní části. A oba celky se dále přetahovaly o skóre a vedení v utkání. Se závěrem třetí části byl na ukazateli stále remízový stav, nicméně fyzická kondice a tlak byl na straně Rožnova, který vše dokázal nakonec přetavit ve vítěznou branku v prodloužení, kdy autorem byl Daniel Prašivka, často zvaný Leošem Marešem z novojičínské kotliny. Sršni tak budou sledovat během neděle čtvrté utkání mezi Hranicemi a Třebíčí, kdy hráči z Vysočiny si přivezli dvouzápasové vedení, ale Hranice dokázaly snížit a v neděli budou moci vzájemný souboj vyrovnat a poslat k rozhodujícímu utkání zpět na Vysočinu.

Soustředěnost před utkáním a týmový duch – to je průvodní znak, který Sršně zdobí již několikátou sezónu

05. 03. 2022, 18:00, Sportovní hala Krásné Pole

6
Sestava 1.MVIL Ostrava:
Michálka Jiří(G), Kořínek Vojtěch(G), Štirba David, Šebesta Jiří, Tesárek Adam, Kotzur Daniel(C), Hlavatý Velen, Krčmář Filip, Lacina Jan, Mechel Jakub, Valigůra Vojtěch, Valigůra Radim, Sokol Matěj, Chovanec Ondřej, Svačinka Lukáš, Němec Patrik, Adamík Jan
 
7
Sestava 1. FBK Sršni Rožnov p/R:
Škrobák Jiří(G), Obšivač Marek(G), Najvar Martin, Pícha Patrik, Hegar Patrik, Smékal Ondřej, Knebl Tomáš, Krhut Petr, Plandor Richard, Friedel David, Drápala Daniel, Kloss Jiří, Kostelecký Jakub, Kittel Petr, Prašivka Daniel, Štůsek Jakub, Burýšek Adam, Šimek Jiří, Barabáš Pavel(C)
 
po prodloužení

po částech: 3:3, 2:2, 1:1, 0:1

branky (asistence) 1.MVIL Ostrava:
9.Němec(Tesárek), 9.Valigůra(Kořínek), 18.Valigůra, 27.Němec(Šebesta), 31.Tesárek(Němec), 41.Šebesta(Němec)

branky (asistence) 1. FBK Sršni Rožnov p/R:
12.Plandor(Krhut), 17.Barabáš(Krhut), 19.Smékal(Krhut), 25.Plandor(Krhut), 26.Kittel(Kostelecký), 53.Hegar(Kittel), 66.Prašivka


rozhodčí: Brus Tomáš, Sladký Roman
vyloučení: 2:2; využití: 1:1; diváků: 61

Report:
Zápas začal jako z partesu. Po úvodní oťukávané se v první třetině roztrhl s góly pytel. Nejprve se v deváté minutě domácí dostali do dvoubrankového trháku po bleskových gólech, ale o tři minuty později Sršni snížili. Šest minut před koncem úvodní části následovalo vyloučení Ostravanů a Rožnované v přesilové hře srovnali. Domácí na to dokázali odpovědět a znovu strhnout vedení na svou stranu, ale i tak první třetina skončila smírně po vyrovnávací brance rožnovských borců. Začátek druhé třetiny patřil rozhodně Valachům, kteří se ujali vedení o dvě branky, ale to jim dlouho nevydrželo. V půli zápasu byl stav znovu nerozhodný po úspěšné přesilové hře domácích Ostravanů. Do konce třetiny další gól již nepadl především díky famóznímu nestárnoucímu brankáři v bráně Slezanů. Průběžný stav po ukončení druhé třetiny tak byl stále remízový. Hned v první minutě poslední třetiny vstřelili domácí svůj šestý gól zápasu a bylo na nich vidět, že chtěli sérii prodloužit minimálně do neděle. To jim však nevydrželo dlouho, protože hosté začali mít herně navrch. Ostrava se tedy soustředila více na obranu, a to přidalo na již dost tvrdém utkání. Rožnovu se podařilo srovnat sedm minut před koncem třetí části, a když i přes několik gólových šancí další branku nepřidali, utkání dospělo do prodloužení. To nakonec ovládli opět Sršni a potřetí tak dokázali svého soupeře porazit. Po této třetí výhře tak Rožnov postupuje mezi čtyři nejlepší celky v nejkratším možném čase jako jediný z celků v rámci čtvrtfinálových sérií v Národní lize - východ.

podrobnosti z utkání >>>

Textový online z utkání 
Video online z utkání 

Od Hegyho ani Frídi na hřišti nelze čekat taktické šachy, ale naopak přímočarou hru a hromadu emocí. Diváci se s nimi prostě nikdy nenudí.

Chytající trenér hostů, Vojta Kořínek, byl ke svému týmu poměrně kritický a poukázal také na nevyrovnanost sezónu a v závěru popřál Sršňům štěstí v dalším počínaní: „Jsme zklamáni, že takto brzy končíme, jenže všechna tři utkání jsme dělali neskutečné chyby, které rozhodly. Sezóna byla zvláštní, šílená, ale jsme rádi, že se dohraje. Gratulujeme soupeři a přejeme hodně štěstí do dalších bojů. Díky divákům za podporu a uvidíme se příští rok.

Některé souboje jsou tvrdé a některé doslova bolí. Richard Plandor však i přes svůj mladý věk i výškový handicap neztrácí a roste z něj důležitý hráč rožnovské sestavy

Na poměry hrajícího asistenta trenéra Rožnovanů, Pavla Barabáše, přišlo poměrně strohé zhodnocení odehraného duelu: „Dnešní zápas stejně jako v celé sérii jsme měli více šancí, ale soupeřova chytrá hra ho držela na dosah. Děkuji MVILu za kvalitní sérii a divákům za podporu.

Odešel jako kvalitní a nadějný hráč pro Superligu, vrátil se a zařadil se mezi lídry Sršňů, to je vizitka Petra Kittela, srdcem Sršně i Warriora zároveň

Vývoj jednotlivých sérií ve čtvrtfinále prozatím neurčil Sršňům soupeře. Ten vzejde z duelu Třebíče a Hranic a po dnešním utkání hráči z Vysočiny vedou dva ku jedné na utkání, nicméně čtvrté čtvrtfinále sehrají na půdě Hranic a tam letos včetně dnešního utkání ještě neuspěli. Pokud by se domácím Hranicím podařilo sérii srovnat, pak by se v průběhu pracovního týdne, nejspíše ve středu, hrálo rozhodující páté utkání. Je otázkou, který soupeř by byl pro Valachy přijatelnější. Určitě co se týká vzdálenosti, tak by to byly nedaleké Hranice a zde by byla velká šance i na kvalitní divácké zázemí, neboť diváci by mohli navštívit haly v obou městech. Pokud by se však jednalo o herní styl, tak ten by byl asi podle dosažených výsledků v základní části přijatelnější ze strany Třebíče. Jejich hráči se nebojí útočit a to Rožnovanům poměrně sedí a umí tomuto stylu chytře čelit a kontrovat do nekonsolidované obrany soupeře. Co je však asi nejdůležitější, tak to je zdravotní stav a zde kromě dlouhodobě zraněných Rožnovanům nikdo další na seznam nepřibyl, což může být pro semifinále klíčovým a rozhodujícím prvkem ve prospěch Sršňů.

Dokonalá odměna pro přítomné diváky haly, kteří s vyřazovacími boji často zavítají do haly ve větším počtu a vytvářejí úžasnou kulisu. Děkujeme, jsme rádi, že vás máme a můžeme vám často nabídnout vítězné pocity!!!

 

Diskuze k článku



cara


  zpět na úvod
zpět do archivu
lista