08.06.2021

Valná hromada nepřinesla do klubu zásadní změny

Pravidelně každým rokem se koná řádná valná hromada. Ta letošní proběhla 4. června 2021 v prostorách Městského úřadu Rožnov p/R, konkrétně klub dostal k dispozici Obřadní síň, ve které poslední měsíce probíhají téměř veškerá větší jednání městského úřadu včetně i zasedání zastupitelstva. Výsledky do klubu nepřinesly převratné změny, přesto některé body je možno zmínit.

Valná hromada (archív 1. FBK RpR)

Hodnocení sezóny z pohledu vedoucích a trenérů jednotlivých týmů tentokrát bylo velmi krátké, neboť nebylo příliš k hodnocení, když se ve skutečnosti z celé sezóny hrálo či trénovalo přibližně měsíc. Některé týmy dokonce nesehrály ani jedno mistrovské utkání. Ať už z důvodu nejisté situace či jiných skutečností klub zaznamenal odliv šéftrenéra klubu, který se přestěhoval do jiného města, ale také některých trenérů. S nastalou situací je třeba pracovat a během prázdnin a zejména v jejich závěru intenzívně složku trenérů a vedoucích doplnit.

Vedení klubu zůstalo neměnné, ať už z pozice výkonného výboru či stacionárních zástupců. Na svou práci navazují prezident Dalibor Plesník, jednatel Václav Fiurášek, sekretář Zbyněk Macura a taktéž dva řadoví členové výkonného výboru, Jan Blizňák a Petr Pernický. K drobné obměně došlo v revizní komisi, která do následující valné hromady bude pracovat ve složení Zuzka Blažková, Eva Buchalová a Přemysl Kloss. Celkově klub věří, že následující sezóna proběhne mnohem lépe, než ta předchozí a pokud bude nějaké přerušení, tak jen krátkodobé. Právě vzhledem ke zkrácení předchozí sezóny již tak snížené příspěvky o čtvrtinu (uzavření soutěží v průběhu března 2019), byly dále za sezónu 2020/2021 poníženy o dalších 80%. Klub tak reagoval na skutečnost, že se v minulé sezóně prakticky hrálo jen v září a říjnu.

Na valně hromadě se kromě povinných bodů probírají také aktuální témata… některými z nich byly například výše příspěvků poslední zkrácené sezóny či výhled na následující sezónu 2021/2022 (ilustrační foto)

Prioritní snahou do následující sezóny 2021/2022 je udržet všechny mládežnické kategorie, ať už aktivizací stávajících členů nebo náborem členů nových. V kategorií dospělých je pak v zárodku potenciální pomoc hráčům, a do budoucna snad i nový klub v Novém Jičíně. Rožnované si od toho slibují další florbalový rozvoj v Mikroregionu Rožnovska a zároveň ví, že neoficiální spolupráce hráčů s rožnovským klubem fungovala již několik let, proto chtějí v této spolupráci pokračovat, což se v sezóně projeví rozšířením mužské kategorie o další tým.