4.6.2013
Byly odeslány přihlášky do soutěží pro sezónu 2013/2014!

   Poslední květnový den 31.5.2013 byl zároveň posledním dnem pro podání přihlášek do ligových soutěží v sezóně 2013/2014. Právě v tento den odeslal přihlášky také 1.FbK Rožnov, který bude ve své historicky třinácté sezóně čítat počet 12 týmů a bude mít zastoupení celkem ve 13 soutěžích z toho ve 4 na celorepublikové úrovni.

Dlouhou dobu od skončení sezóny nebylo pod Radhoštěm zcela zřejmé, jaké soutěže budou rožnované v příštím ročníku hrát a proto se termín pro odeslání přihlášek protáhl na nejzazší možný termín. Vlnu spekulací spustil především úspěšný rok ženského družstva, které si vybojovalo účast v 1.lize žen, přičemž účast v této soutěži se sebou nese také vyšší nároky a zátěž pro klub. Dle předpisů pro tuto soutěž, je totiž povinností klubu, mít další dvě ženské družstva v mládežnických kategoriích, kterými rožnované doposud nedisponovali. Tato skutečnost tak během května přinesla celou řadu jednání a náborových akcí za účelem splnění předpisů pro přihlášení žen do 1.ligy. Po několika týdnech se varianta s přihlášením žen do 1.ligy začala rýsovat až úplně v posledním květnovém týdnu, kdy dalo vedení klubu rožnovským ženám zelenou. Společně s nimi tak do ligových soutěží putují dvě nově vzniklá družstva dorostenek a minižákyň.

Jasno nebylo v posledních deštivých dnech ani u rožnovského elitního družstva mužů. Vývoj situace po skončení extraligy mužů totiž s sebou přinesl několik neočekáváných, avšak pro Rožnov příjemných starostí. Po zániku extraligového týmu SSK Future a šokujícího přihlášení Torpéda Havířov až do 2.ligy, se v 1.lize mužů na základě regionálního principu uvolnilo místo pro nejlépe umístěný druholigový tým z 2.ligy divize IV., tedy pro valašský celek. 1.FbK Rožnov p.R. vědom si především finanční a časové náročnosti z hlediska cestování, tuto nečekanou výzvu nakonec přijal a dodatečně může slavit historický postup do 1.ligy mužů!

Z dalších mužských týmů se na působení v nových soutěžích mohou těšit Muži B, kteří si vybojovali účast v nejvyšší regionální soutěži, tedy ve 3.lize mužů a Muži C, kteří budou klubové barvy hájit v Moravskoslezkém Přeboru mužů. Zastoupení v MS Soutěži, pak bude mít Rožnov v podobě mužského D-týmu.

Na poli mládežníků k žádným změnám oproti loňskému roku nedošlo. Bylo přihlášeno všech pět týmů od juniorů až po družstvo elévů. Konfrontaci na celostátní úrovni budou zastupovat junioři ve 2.lize juniorů, dorostenci budou působit ve 2.lize dorostenců divize VII., starší žáci budou hrát Moravskoslezský Přebor, mladší žáci Moravskoslezskou ligu mladších žáků a nejmladší zástupci klubu elévové budou brázdit mezi mantinely Moravskoslezké ligy elévů.

Samostatnou kapitolou je pak účast Rožnova v mužské pohárové soutěži, kde bude mít 1.FbK Rožnov pod Radhoštěm zastoupení již po jedenácté.



()




  zpět na úvod
zpět do archivu